מאכל מוכן

3 מתכונים עם טופו

רוצים להכין מתכון טעים ובריא אשר משלב טופו? המומחים של חברת עידנס אירועים מציגים כמה מתכונים קלילים אשר מהירים להכנה, כמו גם אפשרות להזמנה של דוכן טופו אליכם לאירוע. כל הפרטים – במאמר הבא.

3 מתכונים להכנה עם טופו

טופו מהווה בשנים האחרונות את אחד המאכלים האהובים ביותר על הציבור בישראל, וזאת לאור העובדה כי מדובר במאכל בריא מאוד אשר יש בו לא מעט ויטמינים. בנוסף, טופו מהווה פתרון אולטימטיבי בעבור צמחונים כמו גם טבעונים אשר רוצים לספק לגוף שלהם חומרים טבעיים אשר נדמים ממש כמו בשר, ולכן מדובר במעדן של ממש. ביקשנו מהמומחים של חברת IDANS אירועים אשר נחשבת לחברה המובילה בתחום דוכני מזון מומלצים לאירועים לספק כמה מתכונים קלים להכנה אשר יאפשרו לכם לארח בצורה הטובה ביותר, ובכך להעניק לכם ולאורחים שלכם ארוחה מצוינת אשר משלבת את המרכיב החשוב ביותר כיום – טופו:

חתיכות של טופו

  • חביתת טופומדובר במתכון קל ופשוט מאוד אשר כולל חבילה של ביצים, טופו, 2 שיני שום, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, בצל ירוק קצוץ דק, מיץ לימון ומים וכן פטרוזיליה. לאחר מכן יש לקחת את הבצל ולטגן אותו עד למצב זהוב, להוסיף את השום כאשר הוא חתוך ולאחר מספר דקות להוסיף את הביצה ולערבב היטב עם מים ומיץ לימון. לאחר מכן יש לפורר את הטופו ולטגן אותו ביחד עם כל הרכיבים למשך מספר דקות. מומלץ להוסיף לחביתה גם סלט קצוץ דק בצד, וכך קיבלתם ארוחה קצרה ובריאה במספר דקות בודדות.
  • טופו מוקפץ – על מנת להכין את המתכון נדרשים המצרכים הבאים: טופו חתוך לקוביות (300 גרם), קישוא אחד, 6 פטריות שמפיניון וחצי כוס קורנפלור. בנוסף, בשביל הרוטב יש להכין 2 כפיות סויה, 2 כפות חות, 2 כפות יין לבן, 2 כפות מייל, חצי כפית של ג'ינג'ר, ו 2 כפות מים. יש לשים את כל הרכיבים יחדיו, לערבב היטב ולאחר מכן להכניס את הטופו ולכסות אותו בקורנפלור. לאחר שהטופו ספג את החומרים, יש לחמם מחבת עם שמן זית ולטגן את הקישוא, להוסיף את הפטריות, להוסיף את השומשום ביחד עם הטופו ולערבב ולאחר מכן להוציא את הכול ולקשט באמצעות שאתם אוהבים.
  • ממרח טופו – לצורך הכנת המתכון יש לקחת 350 גרם של טופו מפורר, שני בצלים גדולים קצוצים דק דק, שלוש כפות שמן זית, כוס אגוזי מלח אותם השרת מראש, מלח, אפונה, רסק עגבניות. יש לחמם מחבת עבה עם שמן זית ביחד עם הבצלים ואז לטחון את כל החומרים אותם ציינו בתוך בלנדר, ולאחר מכן להכניס לקירור במקרר למשך כארבע שעות. לאחר מכן יש להוציא ולמרוח על לחם טרי או צנים ולהוסיף מעל בצל.