כל זוג אשר נישא ברבנות גם צריך להתגרש ברבנות, במידה ויש זוג חילוני, האם גם העורך דין יכול להיות חילוני? האם יש הסמכה מיוחדת?
ניתן לומר בפה מלא כי כנראה כל זוג אשר מתחתן ברבנות לא מצפה למצוא עצמו בבית דין רבני בהליך גירושין. למרות העובדה הזאת, בפועל יש אחוז די גבוה של גירושין. זוג אשר התחתן ברבנות גם צריך להתגרש ברבנות כלומר בבית דין רבני. לאור העובדה שישנם זוגות אשר הם חילוניים אך על מנת להיות מוכרים מול המדינה כזוג נשוי לכל דבר ועניין הם צריכים להתחתן ברבנות, על כן, יכול להיות מפגש של עורך דין אזרחי בבית דין רבני.
בית דין רבני
המושג בית דין רבני מוכר לכולנו אך לא תמיד ברור איך עובד השילוב של בית דין עם רבנות, ובמיוחד, שילוב של חילוניים עם מוסד הרבנות. השוני העיקרי שמאפיין בית דין רבני, אל מול בית דין אזרחי, הוא סוג המשפט. כאשר מדובר בבית דין רבני ההחלטות אשר מתקבלות בבית הדין תלויות במשפט הדתי, במשפט העברי, ולא בהכרח בחוקי ישראל. הסמכויות העיקריות שלהן עוסקות כמובן בנישואין וגירושין, אך גם בנושאים דתיים כדוגמת גיור.
ייצוג בבית דין רבני
הצורך בייצוג בבית דין רבני הוא לא תמיד הכרחי, לדוגמא, לא בהכרח צריך עורך דין על מנת להתחתן אך כנראה שכן צריך עורך דין על מנת להתגרש, זאת לאור העובדה שמדובר בהליך אשר חוץ מפרידה, חייב לכלול גם קבלת החלטות מסוימות בדבר הרכוש, הילדים או הממון המשותף של הזוג שהיה להם טרם הפרידה וכעת בסימן שאלה.
עורך דין מייצג
קודם חשוב להבין כי מראש לא כל עורך דין יכול לייצג זוג, או אחד מבני הזוג, זאת מכיוון שמדובר בהליך אשר חייבת להיות התמחות בו של עורך הדין ולא רק היותו עורך דין. מבחינת הגדרה דתית, גם עורכי דין חילוניים כמו https://liatfaigel-law.co.il/שירותי-המשרד/משפחה/הורות-משותפת/ יכולים לייצג בבית דין רבני, אך העיקרון הכי חשוב על מנת לאשר עורך דין בבית דין רבני, הוא ההכרות, הידע וההתמחות שלו בנושאי דין עברי דתי, כלומר לא מספיק להבין בהליך גירושין אלא גם בחוקי הגירושין מבחינת דין דתי, דין רבני.
הבחירה באיזה עורך דין לבחור נתונה לאדם אשר מעורב במשפט. כלומר, כל אחד מבני הזוג יכול לבחור עורך דין ואפילו ניתן לבחור עורך דין אחד בעבור שני בני הזוג. למרות שמדובר בבית דין רבני, עדיין ניתן לבחור עורך דין חילוני לצורך העניין. מבחינת היכול לבחור כל עורך דין היא די מוגבלת, יש הכרח כי עורך הדין הנבחר יבין בדין עברי, דתי, על מנת לייצג ולקחת חלק במשפט המתנהל בבית דין רבני.