חיפוש

גלידה ביתית – האם היא בריאה יותר מגלידה בחוץ ?

גלידה ביתית – האם היא בריאה יותר מגלידה בחוץ ?

נכון שאפשר ללכת לסופר ולקנות איזה גלידה שתרצו או אפילו ללכת לגלידריה הקרובה ולקנות גלידה במשקל אבל אפשר להכין ממש בקלות גלידה ביתית נפלאה! למה להכין גלידה ביתית כשאפשר לקנות בחוץ בקלות? גלידה ביתית היא הגלידה שלכם, אתם יודעים מה נכנס פנימה והיא יכולה להיות בריאה בהרבה מגלידה בחוץ.

הכנת גלידה ביתית נשמע כמו התעסקות, אבל עם הכלים הנכונים זה עניין של מספר דקות הכנה ובילוי מהנה עם הילדים! חוץ מזה אתם יודעים מה יש בגלידה שאתם קונים בחוץ? מדוע גלידה ביתית בריאה יותר מגלידה בחוץ?

 

חומרים משמרים, סוכר, שומנים וכל מה שמסביב 

כשאנחנו הולכים לסופר או לגלידריה לקנות גלידה, אנחנו באמת מסתכלים מה המרכיבים שלה? לא.

קל מאוד לקנות גלידה בחוץ שנוטפת לכל עבר בימי הקיץ החמים ומלכלכת את הפנים, הבגדים, הרגליים ומה לא של הילדים, אבל רוב הגלידות פחות בריאות אפילו ממה שאנחנו חושבים.

ברוב הגלידות שתקנו בקיוסק יש חומרים משמרים שעוזרים לשמור על היציבות של הגלידה וחומרים אלו ממש אבל ממש לא טובים לבריאות. חוץ מהחומרים המשמרים, כמויות סוכר גבוהות שאינן מאוזנות עם כמויות שומנים נמוכות הן מרשם זריז לרופא השיניים ולחדר הכושר ביחד. ברוב הגלידות כמויות סוכר גבוהות וכאשר כמות השומנים בגלידה אינה מאוזנת ונמוכה מול כמויות סוכר גבוהות אלו הגלידה הופכת להיות משמינה מאוד ופוגעת בשיניים שהן מאוד חשובות לבריאות שלנו ולבריאות הילדים עוד יותר.

 

אז למה לא לאכול רק בגלידריות ?

 אמנם החומרים המשמרים לרוב לא נמצאים בגלידריות שמכבדות את עצמן וניתן לבחור גלידה דיאטטית בה מאוזנות כמויות השומן והסוכרים אבל חומרי הטעם והריח וצבעי המאכל הם דבר שקשה לחמוק ממנו. הגלידה שמכינים בכמויות גדולות בגלידריות השונות לרוב מכילות חומרי טעם וריח וצבעי מאכל שהם מהמזיקים המשמעותיים לבריאות. בנוסף אין לדעת מה נכנס לגלידה (גם אם הטעם כתוב) וכתוצאה מכך אין לנו שליטה, שליטה על הבריאות.

 

גלידה ביתית בריאה 

 כשאנחנו מכינים גלידה ביתית אנחנו אלו ששולטים. אין תחליף לגלידה צוננת ביום קיץ חם ואין סיבה שנוותר על התענוג הזה כי אפשר להכין גלידה ביתית טעימה ובריאה בלי להסתבך!

ישנן בשוק מכונות להכנת גלידה ביתית במחירים סבירים והן מאפשרות הכנה של גלידות ויוגורט בזמן מצחיק של חצי שעה עד שעתיים (תלוי במכונה).

הכנת גלידה ביתית יכולה להיות בילוי זוגי או משפחתי מהנה ואתם תוכלו לבחור את המרכיבים ותדעו בדיוק מה נכנס לגלידה שלכם. אפשר להכין גלידות דלות סוכר וקלוריות, טבעוניות, פרווה ובעצם כל מה שתרצו בלי חומרים משמרים, כמויות שומן וסוכר לא מאוזנות וצבעי מאכל מזיקים.

הכנת גלידה ביתית יכולה להיות בריאה בהרבה מגלידה בחוץ, תלוי בחומרים שבחרתם להוסיף.

תעשו לעצמכם טובה ותכינו גלידה ביתית בטעמים מקוריים כדי להיות שמחים ובריאים!

 

צנצנת

אולי תאהבו גם את

הפרעות אכילה ראשית
כך מתפתחת הפרעת אכילה

רבים מאיתנו ניסו בשלב כלשהו במהלך חייהם לעשות דיאטה, במטרה להוריד במשקלם או להעלות במשקלם ("דיאטת השמנה"). במרבית המקרים הדיאטה נועדה על מנת לשפר את

קרא עוד »